U trendu

„Boemska rapsodija“ premijerno 30. oktobra

BEOGRAD – Biografski film „Boemska rapsodija“ o Frediju Merkjuriju i nastanku legendarne grupe „Queen“ biće premijerno prikazan 30. oktobra u bioskopu „Sinepleks“ u BIG-u, a pre projekcije nastupiće hor „Viva Vox“.

Kroz presek kultnih pesama, film prati meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na „Live Aid“-u.

Tada je Merkjuri, gledajući u oči svoju bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike.

U ulozi Fredija Merkjurija našao se Rami Malek, zvezda serije „Mr. Robot“, a publika će gledati i Gvilima Lija u ulozi glavnog gitariste grupe „Queen“ Brajana Meja, Bena Hardija kao bubnjara Rodžera Tejlora i Džona Mazela kao bas gitaristu Džona Dikona.

Nedavnoj premijeri filma u Londonu prisustvovalo je 7.500 gostiju koji su pevali, aplaudirali i pozdravili film ovacijama.

Grejam King, producent filma, ima velika očekivanja od ovog filma i nada se da će tinejdžeri širom sveta razumeti poruku.

„Ovo je vrlo jak film. Nadam se da, ukoliko postoji u publici neko ko je zbunjen ili zlostavljan ili se oseća kao autsajder, može da prihvati savet koji je Meri Ostin dala Frediju u filmu: Zar ne vidiš šta možeš da postaneš? Sve što poželiš“, rekao je King.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.