U trendu

Automehaničar upozorio u čemu mnogi greše s gorivom: ‘Može oštetiti motor automobila’

Automehaničar Skoti Kilmer upozorio je vlasnike benzinaca i dizel motora da su u opasnosti da „izgore“ vitalne komponente kada naprave jednostavnu grešku dolivanja goriva na benzinskim pumpama.

Usred krize troškova života, vozači mogu biti u iskušenju da voze svoje automobile dok im ne ponestane benzina. Međutim, Skoti tvrdi da su u ozbiljnom riziku i da nikada ne treba da čekaju da se rezervoari potpuno isprazne.

Umesto toga, učesnici u saobraćaju bi trebalo da idu na benzinsku pumpu kada im je rezervoar pun oko četvrtine, kako bi zaštitili pumpe za gorivo od oštećenja.

Na svom Jutjub kanalu, Skoti je rekao: „Danas ću vam reći zašto ne želite da vozite svoj auto kada vam pokazivač goriva poraste do oznake E. Jer u većini modernih automobila, pumpa za gorivo je skrivena unutra rezervoar za gorivo Pumpa pumpa benzin i verovali ili ne, benzin je ono što podmazuje ležajeve unutar ove pumpe, tako da ako vam zaista ponestane benzina, onda će pregoreti ležajeve jer ih vazduh ne podmazuje, tako da tretirajte četvrtinu kao prazan rezervoar. Tada ga napunite i vaš auto će trajati koliko i moj, 321.000 km i još uvek ima originalnu pumpu za gorivo“.

Vozači su pohvalili Skotija za savet, a jedan vozač je priznao da je već bio u toj situaciji: „Da, to je tačno. Morao sam da popravim pumpu za gorivo jer sam čekao da se isprazni rezervoar da ga napunim.“

„Radim ovo godinama. Davno su mi rekli da je 1/4 prazno, pa nemojte da birate otpad od goriva“, dodao je drugi.

Drugi čovek se složio sa Skotijem: „Benzin u rezervoaru takođe može da sadrži čestice krhotina na dnu rezervoara za gorivo“.

Međutim, čini se da su neki posumnjali u informacije mehaničara: „Moj kamion ima 563.000 km i uvek je u E. Pumpa za gorivo je zamenjena samo dva puta od 2000. godine.“

„Vozim sa skoro praznim rezervoarom već 30 godina i nemam nikakvih problema“, dodao je drugi, prenosi Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.