U trendu

Bogat koncertni program do kraja nedelje u BG i NS

BEOGRAD – Orthodox Celts, Negative, HotHouse Flowers, Irish Stew, Veliki prezir, neki su od rok bendova koji će ove nedelje i produženog vikenda nastupiti u Srbiji.

Čuveni bend „Orthodox Celts“ koji postoji već 30 godina, večeras će održati samostalan koncert u Domu omladine Beograda – povratak nakon tri godine apstinencije.

Tradicija se nastavlja – „srpski Irci“ će okupiti vernu publiku da tradicionalno zajedno proslave Dan Svetog Patrika u sali “Amerikana”.

Novosadski sastav „Short Reports“ održaće koncertnu promociju debitantskog albuma „Cats VS Dogs“ večeras u Beogradu u klubu Anti Shop Elektropionir.

Jedan od lidera benda je Nemanja Velimirović, koga znamo kao sjajnog vrhunskog gitaristu i muzičara iz alternativnog hard rok benda „E-Play“.
Dom kulture Novi Sad ugostio je 10. marta bend “Eva Braun”, a večeras, u isti prostor će organizatori dovesti i beogradsku hard-rok atrakciju „Negative“ koji pretvodi Ivana Peters, što obećava vrhunski provod.

Odmah naredno veče, 18. marta u Dom omladine NS dolazi i džez rok dama – Tanja Jovićević jedan od svakako najboljih ženskih vokala domaće scene.

Tanja je pre svega poznata kao pevačica i liderka grupe “Oktobar 1868”, ili EKV – Ekatarina Velika, na čelu sa Milanom Mladenovićem, čiji je član bila neko vreme, kao prateći vokal.

Beogradski irski festival (BIF) predstavlja irski rok sastav „Hothouse Flowers“ 18. marta na sceni kluba Novi BitefArtCafe u Beogradu.

Dva alternativna rok benda “Navy ne obećava” i “Veliki prezir” imaće svoje solo koncerte dve večeri zaredom – u petak 18. i subotu 19. marta u Elektropioniru, kao uvod u muzičku konferenciju i festival “Kontakt”.

Grupa „Navy ne obećava“ ovog puta obećava da ovih dana može da se očekuje izlazak njihovog novog albuma ,“Bekstvo iz BGa“.

U okviru vikenda zagrevanja za Kontakt konferenciju, bend će predstaviti uživo upravo taj album na koncertu u Anti Shop Elektropioniru u petak, a gosti na koncertu biće pank rok grupa “Sara Džesika Panker”.

Skoro tri godine alternativni rok sastav „Veliki prezir“ nije održao koncert u Beogradu, ali zato će 19. marta ekskluzivnim nastupom u Anti Shop Elektropioniru ispratiti online izdanja velike muzičke regionalne Kontakt konferencije i najaviće novi, šesti Kontakt, koji će se konačno održati uživo.

Sastav “Irish Stew of Sindidun” nakon dve godine pauze zbog korona virusa, konačno nastavlja sa koncertnim aktivnostima i to na mestu gde su već uspešno svirali – u beogradskom Centru za kulturu „Božidarac“, u subotu, 19. marta od 20h.

Nakon velikog koncerta u „Amerikani“ Doma omladine Beograda krajem 2019. godine i turneje po gradovima širom Srbije kojom su obeležavali 15 godina karijere, pred sam put na festival u Nemačku zaustavila ih je pandemija.

Istaknuti pank sastav “NBG” održaće solo koncert 18. marta u čuvenom rok klubu Fest u Zemunu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.