U trendu

Bojana Vunturišević: Exit je povratak u detinjstvo, sloboda

NOVI SAD – Muzičarka Bojana Vunturišević, koja je sinoć održala koncert na Exit festivalu, na bini Visa Fusion Stage pred velikim brojem publike, izjavila je za Tanjug da za nju naš najveći festival predstavlja povratak u detinjstvo.

“Exit je zapravo povratak u veoma značajne godine za nas, ta 2000. i 2001. kada smo konačno posle onog čuvenog mraka videli tračak svetlosti i osetili da svet dolazi kod nas i da želi sa nama”, smatra Bojana, uveliko afirmisana kao solo muzičarka, a pre toga poznata kao pevačica benda “Svi na pod”.

“Za mene je Exit – plutanje, sloboda, prilika da sada kada sam i ja učesnica, nastupam na kvalitetnoj bini sa dobrim ozvučenjem, da me vidi što veći broj ljudi, iz celog regiona”, opisala je uzbuđenje jedna od trenutno najtraženijih muzičkih umetnica sa naših prostora, koja je trijumfovala sa prvim solo albumom “Daljine” (2017).

Bojana je sa indi pop bendom “Svi na pod” objavila dva studijska albuma “Prvi” (2011) i “Mladost” (2014), a onda je odlučila 2015. godine da krene u solo vode.
„Volim festivale, jer na njima dobijam novu publiku. Tu se ljudi šetaju, gledaju više stejdževa, ni ne znaju ko je ta Bojana Vunturišević, i onda će da zastanu, da me malo slušaju, ako im se dopadnem, ostaće do kraja i ‘primiće se’. Tako da sam zapravo na festivalima proširila dijapazon svoje publike”, podvukla je Vunturišević, pisac većine tekstova svojih pesama.

Bojana je uspela u nečemu što malo ko može i obično je retko, a to je da tako lako i brzo ostvari uspešnu solo karijeru zahvaljujući jedinom solo albumu “Daljine” i zaraznim pesmama, dok su mnogi mislili da neće moći da se ostvari budući da je bila u bendu “Svi na pod”.
Na sinoćnem koncertu na Exitu veliki broj posetilaca na Visa Fusion Stage, reka obožavalaca je uživala na njenom koncertu, gde su dominirali hitovi poput “Promašaj” ili “Kese etikete”, te je uglas u duetu pevala sa fanovima, ali i plesala.
Čak je i pozvala mnoge iz publike da joj se pridruže na bini, što su oni i uradili.
Otpevala je sve pesme sa albuma “Daljine”, kao i hit singlove nakon tog materijala koji se odavno spremaju za drugi projekat.

Publika se uželela da od Bojane dobije drugi album radnog naziva “Sama”.
“Samo da mi se završi Exit, bacam se na finalizaciju, kao što je fotografisanje omota. Mi smo album kompletno završili. Nisam sigurna da li je sada pravo vreme tokom leta da se izdaju albumi, podeljena su mišljenja oko toga. Ali ja stvarno jedva čekam da se “otarasim” tih pesama, da budu objavljene kao album, jer su neke od tih numera stare četiri godine. Želim onda da uđem u neku novu muzičku avanturu, da vidim sada kako ću sama sebe da iznenadim”, zaključila je Vunturišević za Tanjug.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar