U trendu

Boldrik iz Crne Guje se vraća pred gledaoce

LONDON – Humoristička serija „Crna Guja“ posle dve decenije oživeće ponovo nakratko pred gledaocima učešćem glumca Tonija Robinsona kao sluge Boldrika 17. marta u okviru televizijske dobrotvorne priredbe „Komik rilif“ (Comic Relief), najavio je scenarista Ričard Kurtis.

„Bože, stvarno sam nervozan što ću ovo reći ali… Prvi put u 20 godina Boldrik će prirediti neku vrstu nastupa. Sada se još uvek dogovaramo, ali mislim da će to biti divna, na repi zasnovana stvar sa Tonijem ponovo u akciji, i uzbuđen sam zbog toga“, rekao je Kurtis gostujući na Bi-Bi-Si-jevom Radiju 2.

Upitan da i će se pojaviti Roven Atkinson, koji je u četiri sezone uticajne britanske crnohumorne serije prikazivane od 1983. do 1989. godine igrao naslovnu ulogu Crne Guje, Kurtis je rekao da neće, jer je „previše ozbiljan da bi to radio“.

Serija „Crna Guja“ je u različitim istorijskim razdobljima, Srednjem veku, elizabetanskoj Engleskoj, krajem 18. stoleća i tokom Prvog svetskog rata, prikazivala doživljaje koristoljubivog Edmunda Crne Guje, njegovog repom opsednutog sluge Boldrika i drugih izmišljenih likova, često postavljenih u okruženje stvarnih istorijskih ličnosti.

Poslednje izdanje „Crne Guje“ bio je milenijumski specijal „Napred i nazad“ iz 2000. godine, dok se 2020. u okviru „Komik rilifa“ glumac Stiven Fraj pojavio u skeču kao Lord Melčit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.