U trendu

„Brodvejske vragolije“ 5. oktobra u Pozorištu na Terazijama

BEOGRAD – Sve je spremno za premijerno izvođenje novog mjuzikla „Brodvejske vragolije“ u režiji Nebojše Bradića u subotu, 5. oktobra, na sceni Pozorišta na Terazijama, poručili su protagonisti predstave na današnjoj konferenciji za medije.

Mjuzikl „Brodvejske vragolije“ biće prva saradnja Bradića sa Pozorištem na Terazijama, a u autorskom timu su i Slobodan Obradović zadužen za prevod i prepev songova, Milan Nedeljković se stara o orkestraciji, dirigent Vesna Šouc, scenograf Miodrag Tabački, kostimograf Marina Medenica, koreograf Milica Cerović i lektor Ljiljana Mrkić Popović.

U ansamblu predstave su Svetislav Bule Goncić, Dragan Vujić Vujke, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša i Bojana Simeon, uz balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, kazao je da će publika videti veseo, razgaljujući teatrski komad koji će u budućnosti biti velliki hit i veoma omiljen kod publike.

„Na divan način otvaramo jubilarnu 70. sezonu našeg pozorišta“ kazao je Đaja.

Reditelj predstave Nebojša Bradić je podsetio na reči Ingmara Bergmana, koji je govorio da nije uživao u muzici dok nije došao u pozne godine.

„Tako i ja… Verovatno je to razlog što sve češće radim mjuzikle i uživam u njima. Mjuzikl koji smo radili u prethodnom periodu bio je izuzetno zahtevan i naši mladi glumci su savladali sva ta iskušenja. Igraju i pevaju uz retke i dragocene igre kao što su sving ili step čarlston“, kazao je Bradić.

On je ocenio da nije reč o tipičnom brodvejskom mjuziklu.

„Naša predstava je i priča o mjuziklu. Iskoristili smo priliku da pokažemo muziku. Imao sam čast da mladi glumci disciplinovano dolaze na probe jer je to danas u vreme snimanja brojnih serija skoro nemoguće. Siguran sam da smo spremni za spektakl“, kazao je Bradić.

Koreograf Milica Cerović je istakla da je priprema mjuzikla bila timski rad u kojem su sva tri ansambla bila fantastična.

„Svi plešemo mnogo… Bazirani smo na standardnim brodvejskom stilovima kao što su džez i sving. Biće super“, poručila je Cerović.

Svetislav Bule Goncić kaže da su glumci zajedno a publikom putovali kroz svet muzičkog teatra decenijama unazad.

„Mjuzikl se nekada igrao samo u Beogradu u krugu od 500 kilometara. To su velike stvari. Zato danas moramo da poštujemo generacija iza nas koje su uspostavile standarde vrhunskog izvođenja mjuzikla. Premijera 5. oktobra prilika je da to pokažemo na sceni“, kazao je Goncić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.