U trendu

Četiri velike nagrade za „Službeni glasnik“

BEOGRAD – Izdavačka kuća „Službeni glasnik“ nagrađena je sa četiri vredna priznanja za samo dva dana – nagradom „Moštanica“ za izdavački poduhvat za kapitalnu ediciju „Dela Stanilsava Krakova“, i priznanjem „Liplje“ za savremeno stvaralaštvo za izdanje „Plač Majke Božje“ autora Đorđa Sibinovića, priznanjem „Liplje“ na sjmu u banja Luci.

Pored navedene dve nagrade, Dom kulture Studentski grad sa Novog Beograda nagradio je „Glasnikovo“ delo „„Mistika i opresija“ Aleksandre Mančić za najbolju knjigu nefikcijske proze, objavljenu prvi put u Srbiji 2020. godine.

Takođe, knjiga „Učenje u obrazovnom kontekstu“ autorke Ane Pešikan jedna je od dobitnika nagrade „Borislav Stevanović“ za naučni doprinos razvoju psihologije.

Tim povodom, direktorka JP „Službeni glasnik“ Jelena Trivan istakla je da su priznanja za najpriznatijeg izdavača u regionu primer i nastavak dobre selekcije naslova, koji doprinose očuvanju kulturne baštine.

Trivan je istakla da su nagrade dobijene u Banja Luci samo početak širenja „Službenog glasnika“ na region i nastavak izdavanja visoko kvalitne literature.

Direktorka je podsetila da je „Službeni glasnik“, koji je više puta bio izdavač godine u Crnoj Gori, ovog puta i u Banja Luci dobio navedene nagrade, i na taj način pokazao da je izdavačka kuća koja predstavlja Srbiju na najlepši način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar