CGA Belgrade konferencija 1. i 2. novembra u Kinoteci

BEOGRAD – Beograd će 1. i 2. novembra biti epicentar kompjuterske grafike, vizuelnih efekata, animacije i digitalne umetnosti u okviru CGA Belgrade (Computer Graphics and Arts) konferencije koju treći put organizuju Srpska filmska asocijacija, Crater VFX trening centar i Portal VFX Srbija.

Konferencija, koja za cilj ima jačanje domaće VFX scene i pozicioniranje Srbije kao regionalnog hub-a CG industrije u međunarodnim krugovima, predstaviće dva programa.

Glavni program pod nazivom „KNOW-IT-ALL“, posvećen umetničkom razvoju i inovacijama u CG industriji, namenjen je ne samo profesionalcima, već i onima koji žele da se upoznaju i oprobaju u industriji kompjuterske grafike, dok će u okviru pratećeg programa KNOW-HOW učesnici imati priliku da se bolje upoznaju sa tehničkim aspektima industrije.

Fokus treće konferencije je obrazovanje i predstavljanje novih talenta, uz prisustvo svetskih lidera u CG industriji kao što je Escape Studios akademija koju će predstaviti Klaudija Cermak, istaknuta artistkinja, autorka i dobitnica Oskara za doprinos filmu „Gladijator“, poznata po radu na nekim od najvećih naslova u istoriji kinematografije kao što su „Troja“, „Hari Poter“, „Džejson Born“, „Kapetan Amerika“, „Noćne zveri“, kao i jedna od najgledanijih Netfliksovih serija, „Crno ogledalo“ (Black Mirror).

Na listi predavača naći će se najuspešniji umetnici iz zemlje i sveta među kojima su: Igor Jovanović, član tima koji potpisuje vizuelne efekte za filmove poput „Kralj lavova“, „Knjiga o džungli“, „Čuvari galaksije“, „Grdana – zla vila“ i „Pirati sa Kariba 5“ i Hugo Gvera, višestruko nagrađivani reditelj najpoznatiji po svojim online tutorijalima koji su pomogli mnogim mladim umetnicima da se upoznaju sa osnovama i usavrše tehnička i umetnička znanja iz industrije.

CGA Belgrade je deo „Srbija stvara – Serbia creates“ platforme kreirane kroz rad kabineta predsednice Vlade Republike Srbije i njenog Saveta za kreativne industrije sa ciljem predstavljanja Srbije kroz kreativnu, inovativnu i digitalnu zajednicu.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji moći će besplatno da se registruju putem sajta od 1. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.