U trendu

Ćuruvija: U predstavi „Koferče“ moramo biti brzi i smešni

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jelena Ćuruvija koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi „Koferče“ Opere i teatra „Madlenijanum“.

Ćuruvija je rekla da se posle tri godine vraća u predstavu „Koferče“, po tekstu ruskog pisca Jurija Poljakova, koja je po žanru vodvilj.

„Moramo biti brzi i smešni. To je osnovni uslov da budemo kvalitetni“, naglasila je glumica.

Prema njenim rečima, duhovit tekst se bavi temama malog čoveka u velikom represivnom sistemu, koji jednog dana odluči da uzme stvar u svoje ruke i dolazi kući sa koferčetom koje nije smeo da donese.

Ćuruvija igra Sonju, suprugu glavnog lika koga tumači Marko Gvero.

„U startu kad nas čovek vidi mi smo smešni. On je niži i okrigao, a ja viša i izdužena. Naš sin je Vukašin Jovanović, sin (glumca) Dubravka Jovanovića. Mi smo mala porodica“, napomenula je Ćuruvija.

Sonja je loša konobarica, žena koja je završila glumu, ali se nikad nije time bavila, a u životu je diva koja želi da se vrati u svoj osnovni posao, dodala je Ćuruvija.

„Predstava počinje sa mnom, a završava se sa desetero na sceni. Samo ulaze jedan po jedan i sa svakim od njih se dešava nova energija, duhovitost i ubrzanje“, rekla je Ćuruvija.

Prema njenim rečima, gledaoci se poistovete sa likovima i situacijom, prelomna tačka je kada kod glavnog junaka dođe do preokreta i stavlja sve na kocku, svoj i život sebi dragih ljudi da bi se suprostavio sistemu koji ga ugnjetava.

Ćuruvija je dodala da se gledaoci poistovećuju sa predstavom zato što svako u životu doživi trenutak kada kap prelije čašu.

Kao direktorka Glumačke organizacije Srbije, nastale pre godinu i po dana, Ćuruvija podseća da je 2019. godine promenjen zakon o autorskim i srodnim pravima, gde su glumci konačno prepoznati kao interpretatori.

„Dobili smo zakonsku šansu da možemo da naplaćujemo reprize i emitovanje filmova i serija u kojima smo igrali“, napomenula je glumica.

Ćuruvija je rekla da je to jedan deo delovanja GOS-a, a drugi je želja da naprave sistem koji će štititi glumce na tržištu, koji su često u lošijoj poziciji kad potpisuju ugovore.

Prema njenim rečima, cilj GOS-aje da se glumci osećaju sigurno i dostojanstveno, posebno starije kolege koji imaju male penzije, a
zaslužuju dostojanstven život.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.