U trendu

Čuveni balet majstor Bahram Juldašev gostuje u Beogradu

BEOGRAD – Jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, profesor Bahram Juldašev, od ponedeljka 3. maja do nedelje 9. maja u Beogradu će održati seminar namenjen pretežno učenicima osnovnih i srednjih baletskih škola, u organizaciji primabalerine Ane Pavlović i Baletskog studija i škole baleta “Dance Plus”.

Tokom predstojećih uskršnjih praznika, slavni balet majstor će realizovati seminar sa ciljem da se mladim igračima približe nove metode iz oblasti pedagogije klasičnog baleta kao i najsavremeniji trendovi evropske baletske škole i savremene scene.

Rad će biti, prema epidemiološkoj situaciji, organizovan u manjim grupama, koje su prilagođene uzrastu i nivou znanja.
Takođe, predviđeni su i posebni časovi repertoara koje će voditi primabalerina Ana Pavlović.

U istom periodu, profesor i umetnik Juldašev, rođen i školovan u Taškentu, prestonici Uzbekistana (Centralna Azija), držaće i poseban seminar za baletske pedagoge, gde je težište na metodici rada po ruskom sistemu Vaganova za svih 8 razreda baletskih škola.

Ovaj seminar će biti interaktivnog karaktera – uz aktivno učešće nastavnika -pedagoga.

Prijave za Uskršnji baletski seminar za učenike profesionalnih baletskih skola, mlade igrače i baletske pedagoge mogu se obaviti putem mejla, a sve detalje zainteresovani mogu videti na sajtu škole baleta “Dance Plus”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.