U trendu

Dvorana u suzama: „Otišla je Neda, oličenje života i ljubavi“

U Jugoslovenskoj kinoteci održan je komemorativni skup povodom smrti proslavljene glumice Nede Arnerić. Glumac Feđa Stojanović rekao je da je njen način ophođenja bio toliko fin, da je potpuno odudarao od sredine u kojoj živimo.

Na skupu su govorili njeni prijatelji i kolege, a najavljeno je da će u okviru ovogodišnjeg festivala FEST biti prikazana i retrospektiva stvaralaštva Nede Arnerić.

„Teško će mi biti da prihvatim da više nećemo zajedno stati na scenu, a i večeras je trebalo da zajedno budemo na sceni. Uvek si bila tu, a i nisi bila tu. Tiho bi se ušunjala u pozorište, bife, garderobu, šminkernicu, pa i na scenu. A na sceni bi postala glasna, konačno se pustila i otvorila skroz“, rekla je o preminuloj koleginici glumica Elizabeta Đorevska.

Glumac Feđa Stojanović rekao je da je Neda bila vredna, profesionalna i prava dama sa velikim slovom „D“.

„Njen način ophođenja je bio toliko fin, gospodski, uglađen, da je potpuno odudarao od sredine u kojoj živimo“, kazao je Stojanović.

Na komemoraciji je pročitan i telegram reditelja Lordana Zafranovića.

– Nedavno su se ugasili životi tri velike filmske zvezde. Napustila nas je draga Milena Dravić, Dušica Žegarac i oličenje života i ljubavi – naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio. Radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragoceno – napisa je reditelj.

Neda Arnerić će biti kremirana, a njena urna će biti položena u Aleju zaslužnih građana. Ispraćaj za komemoraciju je u subotu 18. januara, u 16.30 na Novom groblju.

Čuvena srpska glumica preminula je 10. januara, u 67. godini života.

(N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.