U trendu

Dan JDP-a: Miodragu Dragićeviću nagrada Nebojša Glogovac

BEOGRAD – Glumac Miodrag Dragičević prvi je laureat novoustanovljene Nagrade „Nebojša Glogovac“.

Na današnjoj svečanosti kojom je obeležen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta dobio je i Godišnju nagradu JDP-a za Kaspara u istoimenoj predstavi, Nagradu za lepotu govora „Dr Branivoj Đorđević“ i proznanje „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije JDP-a za za najbolje glumačko ostvarenje.

Nagradu koja nosi ime pokojnog glumca i nekadašnjeg prvaka drame Jugoslovenskog dramskog pozorišta ovaj teatar ustanovio je u znak sećanja na Nebojšu Glogovca.

Dragićević je zahvalio svima kojima se, kako je rekao, učinio njegov rad vrednim.

„Čast mi je što sam primljen na ove daske koje pamte korake i reči velikih glumaca. Posebno sam počastvovan što nagrada koja nosi Nebojšino ima pripada meni. Imao sam sreću što sam delio kadar sa Glogijem i posle jednog snimajućeg dana kazo mi je da ćemo zajedno raditi velike stvari. Drago mi je što se deo njegovog proročanstva ostvario“, kazao je Dragićević.

Dragićević je dodao da mu je bilo teško da napravi prve glumačke korake u predstavi „Pod žrvnjem“ u režiji Egona Savina.

„Nakon toga je sve bilo lakše. Ove nagrade su za mene dokaz da sam do sada dobro radio. U budućnosti su se truditi da preispitujem svoje granice i opravdam renome pozorišne kuće u kojoj igram“, kazao je Dragićević.

Pohvale stručne javnosti i publike zbog glavne uloge i predstavi „Kasper“ koja je nedavno imala premijeru u JDP-u, Dragićević kaže da će se u budućnosti truditi da bude još bolji.

„Tek mi je 27 godina i nadam se da ću ostvariti bolje uloge u budućnosti, ali to će biti izuzetno teško jer je „Kaspar“ kompleksna i zahtevna predstava“, kazao je Dragićević.

Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta dobili su reditelji Jagoš Marković i Miloš Lolić.

Zatim glumci Milan Marić, Marko Janketić, Miki Manojlović, Jasna Đuričić, Milena Vasić, Nataša Ninković, Sanja Marković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović.

Nagrađena su i kompozitorka Anja Đorđević, kostimografkinja Marli Marković Milojev, a godišnje priznanje za scenografiju pripalo je Gorčinu Stojanoviću i Jasmini Holbus.

Godišnja nagrada za dramaturgiju je otišla u ruke Periše Perišića.

Nagrađeni su i suflerka Dragana Anđelković, radnica na administrativnim poslovima Ružica Savić, šef stolarske radionice JDP-a Miroslav Korićanin, audio video tehničarDavid Žan Mark Srbljin, tehnički producent Dejan Matekalo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar