U trendu

Dan otvorenih vrata u naučnom centru Fenomen

BEOGRAD – Uz zabavne eksperimente, druženje i odgovore na brojna pitanja o tome kako uvesti decu u uzbudljiv svet nauke, 31. avgusta od 16 do 20 časova u naučnom centru Fenomen biće održan Dan otvorenih vrata.

Kao jedinstveno mesto za radoznale, Fenomen predstojeće subote otvara svoja vrata svim roditeljima i deci uzrasta od 7 do 15 godina.

Tokom druženja sa predavačima Fenomena, mladim naučnicima sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, mališani će moći da se upoznaju sa fenomenalnom naučnom laboratorijom, da otkriju o čemu se sve to priča na predavanjima u amfiteatru Fenomena, ali i kako se izvode naučni eksperimenti.

S druge strane, roditelji će ovom prilikom moći da se raspitaju i o detaljima aktuelnog upisa mališana u Fenomen, temama koje će biti obrađivane kao i o terminima besplatnih probnih časova za svu zainteresovanu decu.

U narednih deset meseci, polaznici Fenomena baviće se planetama Sunčevog sistema, ali i time šta se nalazi ispod površine naše Zemlje, testiraće ljudska čula, proveravati u čemu je razlika između temperature i toplote…

Deset pažljivo odabranih naučnih fenomena, po jedan za svaki mesec od septembra do juna, biće izučavani sa aspekta različitih naučnih disciplina, kroz niz interaktivnih radionica i predavanja, uz obavezno druženje u laboratoriji Fenomena.

Na taj način deca uzrasta od 7 do 15 godina dobijaju jedinstvenu priliku da se upoznaju sa novim licem nauke, onim koje je uzbudljivo, zabavno i izazovno, koje odgovara radoznalcima željnim da istražuju svet oko sebe.

Naučni centar Fenomen osnovao je 2017. godine tim koji stoji iza Festivala nauke i Noći muzeja, dve u celom regionu prepoznatljive beogradske manifestacije koje se bave popularizacijom nauke i kulture.

Već tokom prve dve godine postojanja, kroz Fenomen je prošlo više od trista mališana koji su sa zadovoljstvom izučavali najrazličitije naučne fenomene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar