U trendu

Danas dodela filmskih nagrada BAFTA

LONDON – Članovi britanske kraljevske porodice i mnoge holivudske zvezde učestvovaće na današnjoj dodeli filmskih nagrada britanske Akademije, a najveće šanse za osvajanje nagrade ima antiratna drama na nemačkom jeziku „Na zapadu ništa novo“.

Taj film o situaciji u rovovima iz Prvog svetskog rata nominovan je za 14 nagrada, dok irska tragikomedija „Banši iz Inišerina“ i „Sve svuda ođednom“ imaju po 10 nominacija.

Rojters navodi da će birtanski prestolonaslednik i predsednik Britanske filmske akademije princ Vilijem najverovatnije prisustvovati, zajedno sa suprugom Kejt, kao i da će Helen Miren odati počast preminuloj kraljici Elizabeti II, koju je igrala u TV seriji „Kraljica“.

Glumac Ričard E. Grant biće domaćin ceremonije dodele nagrada, kojoj će takođe prisustvovati i nominovani glumci i glumice, među kojima su i Kejt Blanšet, Ana de Armas i Kolin Farel.

Nagrade Britanske filmske akademije, poznate i kao BAFTA britanski su ekvivalent nagradama Oskar, a mnogi je prate zato što daju nagoveštaj ko bi potencijalno mogao osvojiti Oskare, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.