U trendu

Danas humanitarni koncert za Mihajla i Dimitrija

BEOGRAD – Humanitarni koncert violiniste Uroša Adamovića biće ponovo održan danas uoči Dana zaljubljenih u Tržnom centru Stadion u Beogradu, u cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje dva dečaka, Mihajla i Dimitrija.

Muzička omladina Kragujevac i šoping centar Stadion u naselju Braće Jerković, u opštini Voždovac, udruženim snagama organizuju još jedan humanitani poduhvat, jer je prethodni koncert na istom mestu pre dva meeseca imao uspeha.

Novac za prvu transplataciju matičnim želijama je prikupljen, ali borba tek počinje, jer u narednom periodu Mihajla i Dimitrija očekuju nove transplatacije, operacije kičme i stopala, kao i rehabilitacija nakon svih medicinskih zahvata.

U publici će se i ovog puta naći medvedići, koji će tokom i nakon koncerta biti na prodaju, a oni koji budu želeli da ih otkupe novac će uplaćivati direktno na račun Mihajla i Dimitrija, otvoren pri fondaciji „Budi human“, uz napomenu „Za mede“, ili ubacivanjem u kutiju za humanitarni prilog, nakon čega će moći da ih preuzmu na licu mesta.

Novi koncert će održati Uroš Adamović, učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, u klasi profesorke Milice Mladenović, laureat preko 25 prvih nagrada i pobednik na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Na programu će se naći poznata dela klasične, filmske i tango muzike, a koncert će moći uživo da se prati sutra od 18 časova u šoping centru Stadion (Nivo 0).

Na prethodnim humanitarnim koncertima održanim tokom decembra 2020, u organizaciji Muzičke omladine Kragujevac, prikupljeno je više od 100.000 dinara direktnih novčanih donacija za lečenje bolesne dece i poslat veliki broj sms poruka.

„Želimo da se zahvalimo Urošu, studentima FILUM-a i ostalim mladim umetnicima koji su nastupali na našim onlajn koncertima, institucijama koje su podržale sve te akcije, kao i svim ljudima dobre volje koji su doprineli da deca za koje smo koncerte organizovali budu bliže cilju“, ističe Stefan Adamović, predsednik Muzičke omladine Kragujevac.

„Setimo se da je naše samo ono što poklonimo drugima.
Popravljajmo svet sitnicama, koje nekome mogu značiti život, pošaljimo sms, uplatimo donaciju, pomozimo kako ko od nas ume i može, neka svaki taj postupak bude naša mala zadužbina, kako nas je učio Momo Kapor“, zaključio je Adamović.

Donacije putem sms poruka mogu se poslati upisivanjem 889 na 3030 ili kupovinom medvedića iz publike.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na FB stranici fb.com/muzicka.omladina.kg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.