U trendu

“Dani australijskog filma” od 27. do 29. januara u DKCB

BEOGRAD – Revija “Dani australijskog filma” sa pet ostvarenja iz ove zemlje biće održana od 27. do 29. januara u Dvorani kulturnog centra Beograda, saopštila je direkcija te ustanove.

Na otvaranju u petak, 27.01. će biti prikazan noviji film “Suša” (2020) u režiji Roberta Konolija, koji i igra jednu od glavnih uloga.

Federalni agent Aron vraća se u svoj rodni grad da prisustvuje sahrani prijatelja iz detinjstva, Luka, koji je navodno ubio svoju suprugu i njihovog sina, pre nego što je sebi oduzeo život. Pošteđena je samo ćerka Šarlot.

Lukovi roditelji traže od Arona da ostane i istraži zločin, na šta on nevoljno pristaje.

Glavnu rolu u ovom dvočasovnom trileru tumači Erik Bana, poznat iz mnogih uspešnih filmova kao “Pad crnog jastreba” Ridlija Skota, “Hulk” Anga Lija, “Troja” Volfganga Piteresena, “Minhen” Stivena Spilberga, “Druga Bolenova ćerka”, “Čoper”, “Žena vremenskog putnika”, “Hana”, “Zamka”.

Uz njega glume još – Stiv Hutenski, Džodi Materson, Bruna Papandrea.

Subota, 28. januar donosi u selekciji (17.00h) nešto stariji film “Čuvar pingvina” (2015) Stjuarta Mekdonalda, gde igraju Šejn Džekobson, Koko Džek Žil, Sara Snuk, Alan Tadik.

Ekscentrični farmer pilića, uz pomoć svoje unuke, dresira nestašnog psa da zaštiti utočište pingvina od napada lisica, u pokušaju da ponovo ujedini svoju porodicu i spase njihov primorski grad, to bi bio sadržaj “Čuvara pingvina”.

Iste večeri od 19.00h će biti prikazano ostvarenje “Iskra”, dokumentarac rediteljskog tandema Vejn Bler – Nel Minčin, u kome učestvuju – Vesli Enoč, Dejvid Pejdž, Stiven Pejdž.

Priča o čuvenom plesnom teatru “Bangara”, kroz prizmu njihovog dugogodišnjeg i harizmatičnog umetničkog direktora Stivena Pejdža, jeste film o ponosu, slomljenom srcu, nevoljama i osnaživanju.

Poslednjeg dana u nedelju, 29. januara, revija će emitovati najpre porodičan film “Avion od papira” (Paper Plane, 2015) Roberta Konolija, gde ulogu oca tumači zvezda Sem Vortington (“Avatar”, “Terminator: Spasenje”), a pored njega su – DejvidVenam, Ed Oksenbuld, Debora Mailman.

U pitanju je maštoviti dečji film o strasti mladog australijskog dečaka prema letu i njegovom izazovu da se takmiči na Svetskom prvenstvu u avionu od papira u Japanu.

Kada Dilan shvati umetnost pretvaranja komada papira u aerodinamični papirni avion, odlučuje da učestvuje na takmičenja u letenju takvih aviona.

Za kraj je ostavljena 100-minutna filmska priča “Dečak oluje” (2019), ŠounaSita, gde glume – oskarovac Džefri Raš (“Sjaj”, “Pirati sa Kariba”, “Kraljev govor”, “Zaljubljeni Šekspir”, “Kradljivica knjiga”), Džej Kortni, Fin Litl, Finn Little, Trevor Džejmison, Morgan Dejvis.

Dečak živi usamljenim životom sa svojim ocem, povučen na pustoj obali, ali kada uspostavi blisku vezu sa pelikanom, njegov život dobija novi i neočekivani obrt, glasi sadržaj “Dečaka oluje”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar