U trendu

Danijel Krejg pomogao sa 10.000 funti humanitarni izazov

LONDON – Glumac Danijel Krejg donirao je 10.000 funti (oko 11.700 evra) za izazov kojim tri oca, čije su kćerke izvršile samoubistvo, žele da prikupe novac za britansku humantarnu organizaciju.

Endi Ejri, Majk Palmer i Tim Oven nameravaju da pređu oko 482 kilometara u znak sećanja na svoje kćerke Sofi, Bet i Emili, pešačeći između svojih domova u grofovijama Kumbrija, Veliki Mančester i Norfolk, kako bi prikupili novac za nacionalnu humanitarnu organizaciju za sprečavanje samoubistava Papirus.

Očevi su Kregovu donaciju od 10.000 funti opisali kao „fantastičnu“, a Ejri je saopštio da im je zaista drago što im je glumac dopustio da to i objave, prenosi „Gardijan“.

Oni su naveli da su dobili poruku u kojoj im je Danijel Krejg saopštio da je srećan što može da se pridruži ovoj akciji i da osim što je reč o veoma velikodušnoj donaciji, „i sam osećaj da ih podržava osoba koja je najpoznatiji singl svetski glumac je sjajan“.

Tri muškarca su krenula jutros, sa ciljem da izazove završe u roku od 15 dana, prelazeći u proseku 30 kilometara dnevno, a širenje svesti o problemu samoubistva i upoznavanje sa radom humanitarne organizacije Papirus, koja se bavi prevencijom samoubistava kod mladih, je ključna misija njihovog izazova.

Glumac Danijel Krejg u sredu je dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih, nekoliko dana pre nego što će u SAD početi da se prikazuje njegov poslednji nastup u ulozi Džejmsa Bonda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.