U trendu

Defile „Liciderskog srca“ večeras u Knez Mihailovoj

BEOGRAD – Tri folklorna ansambla međunarodnog dečijeg festivala „Licidersko srce“, čiji je pokrovitelj predsednik Srbije Aleksandar Vučić, večeras su defilovala Knez Mihailovom ulicom u Beogradu, a potom je celu manifestaciju upotpunio prateći plesni program na Trgu Republike.

Manifestacija se realizuje u organizaciji Udruženja građana „Era“ iz Užica.

Kako je najavljeno, na ovogodišnjem festivalu će učestvovati 23 ansambla sa 700 dece i mladih iz devet zemalja – Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Egipta, Mađarske, Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske i Srbije.

Festival će 15. avgusta u Užicu otvoriti Svečani defile, a tokom trajanja manifestacije, planirani su festivalski koncerti na Trgu partizana, Kraljevom trgu u Višegradu, Zlatiboru, u Andrićgradu, kao i folklorne igraonice, ekološka radionica „Licidersko srce prirodi“ i vožnja učesnika Gold gondolom.

„Ovaj projekat koji okuplja decu iz više zemalja čini identitet, tradiciju naroda, kroz igru, folklor, kulturu. Po meni ono što je najlepše u Srbiji jeste umetnost, kultura, identitet“, izjavio je šef Upave sa saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, francuski pisac Arno Gujon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.