U trendu

Defileom u Knez Mihailovoj obeležen Dan dečijih pozorišta

BEOGRAD – Malo pozorište „Duško Radović“ u podne je Svetski dan pozorišta za decu i mlade obeležilo defileom kroz Knez Mihailovu ulicu u Beogradu.

Učesnici defilea, na čelu sa nekoliko devojčica i dečaka koji su nosili lutke, proveli su veliku maketu papirnatog broda na točkićima od početka Knez Mihailove kod Kalemegdanskog parka do Trga Republike i nazad.

Svečarski defile je bio praćen puštanjem pesme Dragana Lakovića i hora „Kolibri“ „Zdravica“, čiji su stihov „Sve što raste htelo bi da raste“, stajali na natpisu koji je ukrašavao brodu, uz nekoliko okačenih lutaka.

Povorka je kratko zastala ispred zdanja SANU gde je glumac Goran Balančević za okupljene mališane i roditelje izvodio lutkarske minijature.

U defileu su učestvovali i studenti Instituta za umetničku igru, u saradnji sa kompanijom „Balet mladih“ i profesorom Aleksandrom Ilićem.

Istodobno su tradicionalno pročitane poruke predsednice Međunarodne organizacije za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Su DŽajls i reditelja i glumca Jovana Carana.

Poruke povodom praznika su pred izvođenje predstave za decu „Bajka o čarobnom kamenu“ pročitali glumci Katarina Dimitrijević i Bogdan Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.