U trendu

Delegacija Instituta S.A.Gerasimov u poseti FDU-u

BEOGRAD – Fakultet dramskih umetnosti, od 11. do 14. juna, biće domaćin delegaciji Sveruskog državnog instituta za kinematografiju S.A.Gerasimov (VGIK), a ta prilika, kako navode, biće iskorišćena za produbljivanje saradnje i razmenu iskustava u oblasti obrazovanja u umetnosti.
Delegaciju VGIK škole čine prorektorka za Međunarodnu saradnju i istraživanja Elena Rusinova, profesorka dramaturgije i scenarija za film i televiziju, ujedno i gostujući predavač na UCLA i Državnom univerzitetu u Vašingtonu, kao i na Pekinškoj filmskoj akademiji Tatiana Tursunova, profesor na Katedri za glumu Aleksander Fedorov i dekan Katedre za animaciju i multimediju na VGIK-u Elena Jaremenko.

Tokom boravka na Fakultetu dramskih umetnosti, profesori i studenti škole VGIK će sa beogradskim kolegama realizovati više zajedničkih programa, a biće organizovani i masterklasovi sa fokusom na glumu i scenski pokret, kompjutersku grafiku i specijalne efekte u audiovizuelnim sadržajima, korišćenje svetla u kinematografiji.
Posebno važno za buduće zajedničke projekte predstavlja potpisivanje Protokola o međufakultetskoj saradnji, kao i razvijanje obrazovne, umetničke i naučne saradnje i produbljivanje saradnje u oblasti kulture i nauke, navodi se u saopštenju FDU-a.

Time će, kako se dodaje, biti intenzivirana saradnja koja podrazumeva razmenu studenata i predavača, razmenu u prikazivanju filmova i predstava koje nastaju kao rezultat pedagoškog procesa, učešće na festivalima, realizaciju zajedničkih akcija u kulturi i naučno-praktičnih projekata, publikaciju naučnih radova u periodičnim izdanjima oba fakulteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar