U trendu

Deseto izdanje “Gete Festa” i u Nišu od 21. do 25. oktobra

NIŠ – Filmski festival “Gete Fest” (GoetheFEST) koji slavi jubilej od 10 godina postojanja, nakon Beograda i Novog Sada, imaće svoje izdanje i u Nišu od 21. do 25. oktobra u sali 5 bioskopa Cineplexx Niš.

Program festivala biće realizovan u organizaciji Goethe instituta u Srbiji, pod sloganom „Morati ili hteti“, a na repertoaru su osam identičnih nemačkih savremenih ostvarenja, kao u navedena dva grada.

Na otvaranju, u četvrtak 21. oktobra u 20 časova biće prikazan film „Curveball“ Johanesa Nabera, dok su u petak na programu dva ostvarenja – drama „U komšiluku“ rediteljski debi glumca Daniela Brila, i horor „Krvopije“ Julijana Radlmajera.

Program u subotu 23. oktobra otvara film „Svet će biti drugačiji“ Ane Core Berahed, a u nastavku selekcije je nemački kandidat za Oskara – SF drama „Tvoj sam čovek“ Marije Šrader.

U nedelju 24. oktobra publika će moći da pogleda ljubavnu dramu “Princ”, debitantski film rediteljke Lize Birvirt, kao i psihološki triler „Ljudski faktor“ Ronija Trokera.

Niški program “Gete Festa” u ponedeljak 25. oktobra u 20 časova zatvara skoro tročasovno ostvarenje „Fabian“ Dominika Grafa, melodrama u istorijskom kontekstu, čija je radnja smeštena u Berlin, tokom politički turbulentne Vajmarske republike.

GoetheFEST održava se od 2012. godine kao presek savremene nemačke kinematografije iz aktuelne godine, a na programu su uvek nagrađivana i najbolja ostvarenja sa “Berlinala”, odnosno čuvenog Filmskog festivala u Berlinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar