U trendu

Devai: Serija „Močvara“ se odigrava u dušama likova

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Zoltan Devai koji je govorio o svoj ulozi u drugoj sezoni serije „Močvara“.

Devai je rekao da je u osvajanju uloge u „Močvari“ najteže bilo naći iskrenost svog lika, naglasivši da su u scenariju Milene Marković sve uloge dobro napisane.

„Mislim da je tajna dobre priče i likova što imaju mnogo slojeva, nisu jednostavni. Svi smo i u privatnom životu jako komplikovani – srećni, tužni, nekad i besni, ljubomorni, nekad dobri i zli“, rekao je glumac.

Govoreći o svoj ulozi Nandora, Devai je primetio da dok svi ostali likovi imaju tajne „on je naiskreniji, s njim čovek dobije ono što vidi“.

Prema njegovim rečima, dok je prva sezona bila jesenja, siva i hladna, nastavak „Močvare“ se iz Beograda seli u Sentu, gde je „toplo, znojavo, prašina je, lepi se sve, tu je i reka i idila malog grada“.

„Kako ulazimo u priču saznajemo da ta idila nije prefektna. Mislim da je to ono što drži gledaoca na ivici iščekivanja – naizgled jednostavni likovi, a svi imaju neke tajne. Močvara se odigrava u dušama karaktera“, ocenio je Devai.

Mnogo porodičnih priča u drugoj sezoni prema mišljenju glumca, „pomaže da publika više uđe u priču, jer svaka porodica ima neke tajne, sukobe i probleme“.

Devai je rekao da mu je „Močvara“ prva veća uloga nakon što je 2013. godine završio akademiju i počeo raditi u senćanskom Mađarskom kamernom pozorištu.

„Ima teorija da svakih sedam, osam, deset godina treba napraviti neku promenu da li u privatnom životu ili na poslu. Meni je sad tako posle sedam. Volim da radim u Senti sa prijateljima, ali rad sa novim ljudima, u novom formatu i lokacijama dao mi je neki plus“, rekao je Devai.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar