U trendu

„Dilazak matadora“ nova knjiga Branka Rosića

BEOGRAD – Nakon romana „A tako je dobro počelo“ i „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ stiže nova knjiga novinara i pisca Branka Rosića – „Dolazak matadora“, saopštili su iz izdavačke kuće Laguna.

To je priča o dva muškarca koje je spojio poslovni interes, ali čije su sudbine različite. Jedan je, od silne gladi za uspehom, postao Raskoljnikov, a drugi je, kao borac protiv sistema, postao vođa društvene revolucije.

Maks je lepuškasti glumac od tridesetak godina, u senci očeve grandiozne glumačke karijere. On ima glumačkih ambicija, pa prihvata predlog marketinškog maga Gavrana (blizu 40 god) da glumi u dečjoj novogodišnjoj predstavi.

Tako Maks upoznaje Višnju Mastilović koja će mu ponuditi da bude glavni junak u internacionalnoj prevari.

Paralelno sa njegovom pričom pratimo Gavranovo otpadništvo od sistema, odlazak iz kompanije, iz zemlje i lansiranje jedne žene u ulogu Jovanke Orleanke 21. veka.

Njih dvojica će se sresti nekoliko meseci kasnije nakon što im sudbina vratolomno podeli karte…

„Novi roman sam pisao u doba lokdauna, tokom pandemije virusa korona, kada sam, možda, imao najizraženiju maštu. Želeo da sjedinim i triler, i dramu, i ljubavnu priču, i zločin, i prevaru, i strast, i društvenu revoluciju… Trudio sam se da sve to objedinim u ovom romanu pazeći na dve stvari: da bude dovoljno literarno za one koji uživaju u romanima, ali i da bude dovoljno filmično, jer će moja prethodna knjiga ‘Za sutra najavljuju konačno razvedravanje’ dobiti televizijsko-filmsku adaptaciju, pa nisam želeo da izneverim novom knjigom. Zato i ovaj roman, da citiram jednu od prvih čitateljki, vozi od prve stranice u petoj brzini, ili, što reče druga, ovo je vrteška na programu centrifuge“, rekao nam je povodom izlaska nove knjige Branko Rosić.

Branko Rosić je rođen u Beogradu.

Svirao je u kultnom pank bendu Urbana gerila, kasnije i u elektro grupi Berliner straše. Saradnik je na knjizi „Leksikon Yu mitologije“.

Objavljivao je tekstove u časopisima Playboy, Cosmopolitan, Max, National geographic, B92 online, Fame i dnevnim novinama Preš.

Diplomirani je mašinski inženjer.

Jedan je od prvih srpskih muzičara koji je dao intervju za čuvene engleske novine New Musical Expreš i prvi srpski novinar koji je dobio intervju od kultnog engleskog muzičara Morisija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar