U trendu

Direktor berlinskog pozorišta „Monbižu“ posetio Beograd

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović ugostio je danas u Starom dvoru direktora Pozorišta „Monbižu“ iz Berlina Kristijana Šolca, saopšteno je iz Skupštine grada Beograda.

Inače, ovo pozorište je najveće privatno pozorište u Berlinu, sa najvećim brojem posetilaca u toku godine.

Mladenović je istakao da je Pozorište „Monbižu“ postao simbol Berlina u poslednjih 20 godina, sa posebnom scenom i programom u centru ovoga grada.

„Pozorište Monbižu se ističe organizacijom i konceptom kulturnih dešavanja u velikom gradu poput Berlina, za koji možemo reći da je jedna od kulturnih prestonica Evrope i mesto gde se pokreću razni kulturni trendovi celog sveta. Gospodin Šulc nam je preneo svoja iskustva funkcionisanja jednog privatnog teatra i otvorene privatne scene. Uglavnom se igraju klasični komadi a koncept kulturnog dešavanja je takav da veliki broj stanovnika Berlina i posetilaca dolazi da uživa u predstavama i ambijentu reke Bri koja prolazi kroz Berlin“ objasnio je Mladenović.

Naglasio je zbog velikog broja kulturnih dešavanja više desetina hiljada ljudi godišnje prođe kroz montažni teatar na otvorenom.

„Takav koncept kulturnog dešavanja je značajan za Beograd. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati priliku da ostvarimo saradnju kako bi Beograd dobio takav sadržaj koji bi upotpunio i oplemenio našu ponudu, ne samo tokom letnjih meseci nego i tokom cele godine. Hvala Darijanu Mihajloviću koji je doveo gospodina Šulca ovde i koji je postavljao neke predstave u Monbižu teatru u Berlinu. Njegovo iskustvo i privrženost programima u Beogradu će značiti da u narednom periodu takav koncept zaživi i kod nas“, zaključio je Mladenović.

Događaju su prisustvovali i sekretar za kulturu Ivan Karl, direktor Omladinskog pozorišta „Dadov“ Vladimir Mijović i reditelj Darijan Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.