Direktorka Opere: Nije me iznenadio predlog o razrešenju

BEOGRAD – Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović potvrdila je Tanjugu da je od uprave nacionalog teatra dobila predlog aneksa ugovora kojim se oslobađa zaduženja rukovođenja Operom NP i vraća na mesto Prvakinje opere.

Trumbetaš Petrović u izjavi Tanjugu napominje da ima rok od 8 dana da se izjasni o aneksu ugovora i da je predlog uprave o razrešenju sa mesta direktora Opere NP nije iznenadio.

„Neke važne probleme u Operi Narodnog pozorišta pokušavala sam da rešim sa direktorkom nacionalnog teatra Ivanom Vujić, ali ona nije imala sluha za moje predloge. Verujem da Vujić nije imala razloga da opstruira rad Opere, jer smo u doba pandemije uspeli da osmislimo različite opereske programe sa manje protagonista na sceni koji su sa velikim uspehom izvedeni na sceni Narodnog pozorišta“, kazala je Trumbetaš Petrović i dodala da je jedino obrazloženje odluke uprave dobila od direktorke Vujić.

Kako kaže, Vujić joj je rekla da je ona najbolji sopran u Narodnom pozorištu, te da je šteta da se bavim organizacijom rada Opere umesto da je na sceni.

Kako Tanjug saznaje glavni kandidat za novog direktora Opere je operski pevač Dragoljub Bajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.