U trendu

Divanhana objavila album Zavrzlama

BEOGRAD – Bosanskohercegovačka grupa Divanhana objavila je četvrti studijski album simbolično nazvan „Zavrzlama“, saopštila je danas diskografska kuća Multimedija mjuzik.

„Želeli smo napraviti konceptualni album, gde ćemo kroz prizmu sevdalinke, prikazati sve stilove koji su, kasnije kroz godine, sa tog izvora potekli i teku do dan danas“, izjavio je harmonikaš Nedžad Mušović.

Album donosi pet autorskih pesama, uz tradicionale „Stade se cvijeće rosom kititi“ i „Oj, curice“, starogradske „Zarasle su staze ove“ i „Sarajčice, hajdemo“, koju je napisao Jozo Penava, kao i kafanske „Opa Opa“, koju je izvodio Ljubiša Stojanović Luis i „Peno“ Šabana Bajramovića.

„Zavrzlama su naši životi u Bosni i Hercegovini, koji su toliko zapetljani i zamršeni uticajima različitih tradicija, religija, običaja i kultura“, ocenio je klavirista Neven Tunjić.

Album je sniman pred početak pandemije u februaru2020. godine, a učestvovali su Karlitos Joder iz Argentine, Danica Krstić iz Srbije, Lakiko iz Švajcarske, Dujgu Demir iz Turske, Goran Bojčevski iz Severne Makedonije, Ivan Bobinac i Ivan Josipović iz Hrvatske i Rok Nemanič i Klemen Bračko iz Slovenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar