U trendu

Đurović: Film „Indigo kristal“ govori o izboru pravih vrednosti

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Miloš Đurović koji je govorio o svojoj ulozi u filmu „Indigo kristal“ reditelja i scenariste Luke Mihailovića.

Đurović je rekao da u „Indigo kristalu“ igra Mareta, „momka koji je rastao sa svime što mu treba, ima sve mogućnosti da udovoljava svojim željama i glavni motiv mu je uživanje“.

„Takvi likovi često ne završe dobro, jer ne razmišljaju unapred o posledicama problema koje prave“, rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, gledaoci naročito mlađi imaju priliku da vide da „treba biti borac i birati slobodu, ali i prave vrednosti“.

U predstavi „Valcer poručnika Nidrigena“ u pozorištu „Madlenijanum“, Đuroviću je najveći izazov bio da iznese ulogu koja je sve vreme trpna, pošto se njegov lik „bori iznutra i pokušava da izdrži i izbori se za svoju ideju, a mnogi ga sprečavaju u tome“.

„U jednom trenutku sam pomislio da igram džak za udaranje i bilo mi je interesantno kako izdrži da ga ne razruše, a da pruža otpor“, naveo je Đurović.

U Narodnom pozorištu u Vršcu Đurović igra naslovnu ulogu u predstavi „Don Žuan“, gde je sarađivao sa mladim severnomakedonskim rediteljem Andrejom Cvetanovskim.

Đurović je rekao da je bio izazov da spoje i dramaturški prilagode Molijera i Kafku.

„Bio je izazov da umetnemo neke stvari koje u originalu ne postoje. Kako korespondiraju jedno sa druigm. Mislim da smo uspeli u tome“, ocenio je glumac.

Pored pozorišta, televizije i filma, Đurović radi na sinhronizaciji crtanih filmova, daje glasove reklamama a voli i rad na radiju, i ističe da „otvoreni pristup poslu pruža ogroman spektar mogućnosti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar