U trendu

Dobrotvorna večera u „Krokodilu“ za decu na dijalizi

BEOGRAD – Svečana dobrotvorna večera u cilju prikupljanja prihoda za opremanje sobe za dijalizu intenzivne nege Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ održaće se 20. juna u Centru za savremenu književnost udruženja „Krokodil“, saopšteno je iz ove organizacije.

Oprema za sobu sastoji se od tri laptopa i dva televizora, a u slučaju da donacije premaše planirani iznos od 200.000 dinara i ponekog „Kindl“ čitača za elektronske knjige.

Na ovaj način bi se deci s teškim hroničnim oštećenjem bubrega, koja su podvrgnuta dijalizi kao kontinuiranoj zameni bubrežne funkcije, obezbedili kulturni i zabavni sadržaji koji će im olakšati vreme provedeno na dijalizi.

Tokom večeri, pisac Vladimir Arsenijević će uz pratnju pijanistkinje Sare Mandić i vokalne solistkinje Jane Aleksić izvoditi obrade legendarnih džez, sving, kantri i bluz numera.

Ovim izvođačima će se kao gosti priključiti i violinistkinja Jelena Funtek, flautistkinja Mina Cvetković, bubnjar Damjan Aleksić i di-džej Milan Adnađ.

Pored toga, jedne od najistaknutijih mladih autorki današnjice, Radmila Petrović i Milica Vučković čitaće izabrane delove iz svoje poezije.

Prisutni će biti pozvani da učestvuju i u organizovanoj prodajnoj aukciji printova i grafika vizuelnih umetnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.