U trendu

Dodela Evropskih filmskih nagrada na sajtu „Slobodnoj zoni“

BEOGRAD – Virtualna ceremonija dodele 33. Evropskih filmskih nagrada (EFA) održaće se 12. decembra u 20 časova i biće emitovana iz sedišta Evropske filmske akademije u Berlinu.
Ovu prestižnu filmsku manifestaciju, koja će se održati kao serija svakodnevnih mini događaja od 8. do 12. decembra u 20 časova, imaće priliku da prati i publika u Srbiji preko sajta filmskog festivala „Slobodna zona“.
Ovogodišnji nominovani za EFA nagradu za najboljeg evropskog glumca je, između ostalih, i Goran Bogdan za ulogu u filmu „Otac“ Srdana Golubovića (film „Otac“ je takođe bio u nominaciji za najbolji dugometražni evropski film).

Veliki broj nominovanih ostvarenja bio je u selekciji ovogodišnje Slobodne zone, kao što su filmovi Undine, Akasa moj dom, Mala devojčica, Martin Eden, Gagarin..
Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i danas ujedinjuje preko 3.800 evropskih filmskih profesionalaca sa zajedničkim ciljem promovisanja evropske filmske kulture.

Ceremonija odaje počast postignućima evropske kinematografije u glavnim EFA kategorijama : Najbolji u Evropi: igrani, dokumentarni i kratki film, najbolje evropska komedija i animirani film, otkriće godine, reditelj, glumica, glumac i scenarista, kao i nagrada za inovativno pripovedanje priče u filmu.

Dodele EFA nagrada obično se održavaju u Berlinu svake druge godine, a proslavljaju se u gradovima širom Evrope.

Međutim, zbog epidemije COVID-19, dodela će biti realizovana onlajn u Berlinu, a EFA će biti dodeljena u Rejkjaviku na Islandu 2022. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.