Dodelom nagrada sutra se zatvara Palićki festival

PALIĆ – Festival evropskog filma biće sutra uveče svečano zatvoren na Letnjoj pozornici na Paliću dodelom nagrada Zlatni toranj za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju i Specijalne nagrade žirija, a biće proglašen i najbolji film selekcije „Paralele i sudari“.

Britanski film „Vojvoda“ reditelja Rodžera Mičela poslednji je od 12 filmova Glavnog takmičarskog programa koji će biti prikazan sutra uveče na Letnjoj pozornici.

U konkurenciji su i „Dnevnik iz Gvantanama“ Kevina Mekdonalda, hrvatski „Plavi cvijet“ Zrinka Ogreste, francuski „Par Un Demi Clair Matin“ Bruna Dumona, „Gripa Petrovljevih“ Rusa Kirila Serbrenikova, kao i „Najgora osoba na svetu“ Norvežanina Joakima Trira.

U Palićkoj glavnoj konkurenciji su i „Čisto ljudski“ severnomakedonskog reditelja Igora Ivanova, mađarska „Prirodna svetlost“ Deneši Nađa, „Čuvar brata svojega“ turskog reditelja Ferita Karahana i „Kopilot“ Nemice Ane Zohre Berahed“.

Na Letnjoj pozornici će večeras biti prikazani i takmičarski „Nečista krv – greh predaka“ reditelja Milutina Petrovića i „Ja nikada ne plačem“ Poljaka Pjotra Domalevskog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.