U trendu

„Dokto D“ novi roman Gorana Markovića u izdanju Lagune

BEOGRAD – Napisana u maniru „Beogradskog trija“ ali sa tragikomičnim zapletom, nova knjiga Gorana Markovića „Doktor D.“, uglednog reditelja, scenariste i autora nekoliko zapaženih proznih knjiga, otključaće lažni sjaj jednog ideološkog projekta i ogoliti proračunatost njegovih nosilaca, saopštili su iz izdavačke kuće Laguna.

Kad se za perjanicom pobunjenih žitelja jedne bivše države, koji su ugazili u bratoubilački rat, raspiše međunarodna poternica zbog optužbi za ratne zločine, u tajnoj službi stvaraju se dve struje: jedna koja bi da ga izruči i druga koja bi da ga sakrije i zaštiti.

I dok se, pod lažnim identitetom i sa izmenjenim ličnim opisom, bivši vođa i nekadašnji psihijatar preobraća u bivšeg hipika koji voli gusle a predstavlja se kao znalac bioenergetske medicine, čak i kao predavač na lokalnoj Akademiji alternative i saradnik u njenom stručnom časopisu, u tajnoj službi koja ga budno prati bukti pravi rat čiji će ishod odrediti psihijatrovu sudbinu…

„Dosije, koji je pred vama, sadrži transkripte razgovora K.-a sa sagovornicima iz Službe, izveštaje kurira, spoljašnjeg obezbeđenja, sažetke snimaka nadzorne kamere u njegovom stanu, zapisnike sa kolegijuma koji su se ticali K.-ovog slučaja, presretnute telefonske razgovore i ostale relevantne dokumente“, rekao nam je Marković i dodao nije bez značaja činjenica da je sve gore navedeno čista fikcija, proizvod mašte autora i da nema nikakve veze sa stvarnim događajima na koje bi naslov ove knjige mogao navesti.

„Ukoliko neko smatra da se Doktor D. odnosi na neku postojeću ličnost, to je već njegov, a ne moj problem“ poručuje Marković.

Roman „Doktor D. Gorana Markovića možete pronaći od srede 9. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar