U trendu

„Don Žuan“ zatvara sezonu pozorišta „Teatrijum“

BEOGRAD – Izvođenjem predstave „Don Žuan“ u režiji Tihomira Stanića i Marka Misirače sutra će biti zatvorena prva sezona letnjeg pozorišta „Teatrijum“ u Kapetan Mišinom zdanju.

Na novootvorenoj letnjoj pozorišnoj sceni u Rektoratu na taj način će se predstaviti komad koji je bio prva premijera novog teatra u prestonici Srbije, izveden početkom jula.

Režiju potpisuje jedan od najzaposlenijih glumaca u domaćim TV serijama Tihomir Stanić, istovremeno i osnivač ovog pozorišta.

Ideja o Teatrijumu pokrenuta je upravo na njegovu na inicijativu, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan Mišinog zdanja i gradske opštine Stari Grad, a upravnik pozorišta je glumac – Vladan Gajović.

„Ponosan sam na činjenicu da smo uspeli da odigramo 50 predstava, među njima i tri premijere – ‘Don Žuan’, ‘Zlostavljanje’ i ‘Lečenje duše in vivo’, i da ohrabreni tim podvigom već imamo repertoar za sledeću sezonu“, izjavio je Stanić.

Pored smotre diplomskih predstava akademija umetnosti iz celog regiona, u planu je da na otvorenu scenu postave Šekspirov „San letnje noći“ i dramu „Molijer – Bratstvo licemera“ ruskog pisca Mihaila Bulgakova.

Pozorište je ove „nulte“ sezone bilo aktivno od 3. jula do 31. avgusta, a zatim je produženo zbog kiše do 2. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar