Dugo očekivana premijera Berača snova 11. marta u Zvezdara teatru

Martovski repertoar Zvezdara teatra donosi dugo očekivanu premijeru komada „Berači snova“ po tekstu Vladimira Djurđevića, a u režiji Božidara Djurovića. Premijera je zakazana za 11. mart u 18.30 časova.

Priča berača prati život seoske porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline. Ipak, ispostaviće se da su maline samo milje iza koga se kriju mnogo važnije i komplikovanije životne teme današnjice, ispričane kroz zanimljive i duhovite likove.

Glumačku podelu „Berača snova“ čine: Hadži Nenad Maričić, Biljana Djurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Scenografiju za novi komad na sceni Zvezdara teatra uradio je Geroslav Zarić, dok je za izradu kostima zadužena Marina Vukasović Medenica. Autor muzike koja prati komad je Zoran Erić.
„Berači snova su priča o našim ljudima. O kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćerima, i o jednom dedi. Berači snova znaju i šta bi i kako bi, ali im nešto ne da. Beračima snova izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti.“, kaže pisac ovog komada, Vladimir Đurđević.

Reprize „Berača“ su zakazane u tri termina: 12, 19. i 26. marta na sceni Danilo Bata Stojković.
Pored premijere sa martovskim repertoarom nakon duže pauze vraća se „Klaustorfobična komedija“, Dušana Kovačevića, koja će se igrati 13. i 14. marta.

Po dva izvođenja imaće i „Osama-Kasaba u Njujorku“ (7. i 28. marta), kao i „Voz“, planiran za 5. i 6. mart. Predstava „Generalna proba samoubistva“ je 20. marta, a predstava „Ljubav u Savamali“ 21. marta.

Zvezdara tetar je danas počeo prodaju ulaznica za martovska izvođenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.