U trendu

Dva filma o slavnoj slikarki

Retko koji umetnik ima tu čast, da se o njegovom životu snimaju dva filma u isto vreme. Ovako nešto dešava se sa pričom o poznatoj meksičkoj slikarki Fridi Kalo (Frida Kahlo, 1907-1954). Ne samo da dve ekipe rade paralelno na priči o njenom životu, već će ovi filmovi biti jedan drugom i te kakva konkurencija – u jednom glavnu ulogu tumači Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), a u drugom Salma Hajek (Salma Hayek).

Prvi film režira Luis Valdez (Luis Valdez), poznat po filmu „La Bamba“, a producent je Frensis Ford Kopola (Francis Ford Coppola). Na čelu ekipe koja radi na drugom ostvarenju je žena, reditelj Džuli Tejmor (Julie Taymor), a scenarista je nećak nobelovca Gabrijela Garsije Markesa, Rodrigo Garsija (Rodrigo Garcia).

Samo pominjanje ključnih članove ekipe oba ova projekta govori u prilog proceni da će prvo ostvarenje biti komercijalnije i po pristupu, ali i po zaradi. Druga ekipa se nada da će glavna glumica privući publiku time što će, najverovatnije, mnogo uvrljivije tumačiti lik zanimljive slikarke, žene meksičkog slikara Dijega Rivere i ljubavnice Lava Trockog.

Korisni linkovi:

  • Frida Kahlo
  • Fridamovie.com

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.