U trendu

Dva nova naslova Geopetike od sutra u knjižarama

BEOGRAD – Beogradska izdavačka kuća Geopoetika objaviće sutra dva nova naslova roman „Svetski bol“ Ajfer Tunč i zbirku priča „Srneća leđa“ Ane Marije Grbić.

Potresni roman poznate turske književnice Ajfer Tunč, dobitnice brojnih priznanja i nagrada („Balkanika“ 2003), nije prvi ove autorke u Srbiji, jer je Geopoetika već objavila njeno delo „Noć zelene vile“, a obe knjige je prevela sa turskog na srpski Mirjana Marinković.

Spisateljica je napisala veliki broj knjiga različitih žanrova i autorka je scenarija za poznati turski film „Oblak u vazduhu“.
Ajfer Tunč je napisala tekst specijalno za srpsko izdanje knjige u kojem donosi poetski, intimni osvrt na proputovanje kroz Srbiju kad je bila devojčica, ali i ističe ogromnu ulogu i značaj umetnosti, pre svega književnosti u odnosu prema savremenom svetu.
Geopoetika je spremila i pogodnost za ljubitelje pisane reči – prvih 50 kupaca nove knjige „Svetski bol“ isključivo u knjižari izdavača u centru grada ili ako se naruči direktno kod Geopoetike, uz primerak knjige će dobiti i odštampani tekst Ajfer Tunč.
Zbirka priča „Srneća leđa“ prva je prozna knjiga afirmisane pesnikinje Ane Marije Grbić, inače mentora kreativnog pisanja, književnog urednika, radio-voditelja i ilustratora.

Književnik Mihajlo Pantić napisao je na koricama knjige da autorka „o čemu god da pripoveda, a neizostavno je reč o neobičnoj običnosti, čini to sa inventivnošću poetske mikroskopije života“.

Pantić je zapisao i da se kao za rezultat dobija ova knjiga koja se čita od korica do korica, u jednom dahu, a onda opet iz početka.

“Da bi se u krajnjem zbiru i u slučaju “Srnećih leđa” potvrdilo prastaro pravilo da je uspela kratka priča mnogo duža nego što na prvi pogled izgleda – takoreći roman, sveden na svoju suštinu”, zaključio je kritičar, teoretičar, publicista i pisac Pantić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.