U trendu

Dve izloĹžbe ove nedelje u Muzeju primenjene umetnosti

BEOGRAD – IzloĹžbe „Fasciniraj me“ Dragana i Milosave Smiljanić i „Tiso 07“ Sekcije tekstila UdruĹženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije biće otvorene 28. i 29. decembra u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, saopĹĄtili su predstavnici ove institucije.

IzloĹžba ĹĄeĹĄira i fascinatora ateljea Blekbrdfild „Fasciniraj me“ biće otvorena do 21. januara 2022. godine.

Ova postavka se sastoji od 12 unikatnih šešira, oglavlja i fascinatora (lagani prekrivač sličan šalu, izrađen najčšće od čipke, vune ili perja i kao modni detalj može zameniti šešir).

Modni brend Blekbrdfild osnovali su Dragan i Milosava Smiljanić, a njihove kolekcije sastoje se od ručno izrađenih šešira, toka, koktel šešira, prigodnih fascinatora, ali i ukrasne ornamentike glave.

Jedan od ciljeva ovog brenda je stvaranje unikatnog, sofisticiranog i jasno prepoznatljivog modnog detalja za glavu koji se temelji na tradicionalnim, ali i savremenim tehnikama izrade uz upotrebu različitih materijala – od konvencionalnih ĹĄeĹĄirdĹžijskih, do modernih i recikliranih.

IzloĹžba „Tiso 07“ Sekcije tekstila i savremenog odevanja ULUPUDS-a biće otvorena do 15. januara 2022. godine, a objedinjuje najznačajnija ostvarenja članova ove sekcije iz oblasti mode, tekstila i aksesoara.

Prema najavi organizatora, na izložbi će se predstaviti 45 dizajnera sa oko 70 radova, a izlagači svih generacija, raznovrsnih estetskih i likovnih senzibiliteta, kao i različitih umetničkih koncepcija predstavljaju svoja kreativna ostvarenja u domenu mode, tekstila i aksesoara.

Osim toga, na otvaranju će žiri dodeliti Veliku nagradu i nagrade u sve tri kategorije: tekstil, moda i aksesoar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.