U trendu

Dve izloĹžbe u saradnji Vojvodine i Donje Austrije

NOVI SAD – Dve izloĹžbe, jedna Muzeja savremene umetnosti Vojvodine planirana za 19. maj i druga u Muzeju Vojvodine u oktobru ove godine pod nazivom „Vojvodina i Donja Austrija. Interkulturalne veze“, rezultat su saradnje institucija kulture Vojvodine i pokrajine Donja Austrija.

O tome su danas razgovarali Dragana Milošević, sekretarka za kulturu i ataše za kulturu Ambasade Austrije u Srbiji i direktor Austrijskog kulturnog foruma Adrijan Fajks, a tema je bila proširenje kulturne saradnje.

Milošević je rekla da postoji još projekata planiranih tokom ove godine u okviru Evropske prestonice kulture u Novom Sadu, a koji bi mogli biti interesantni za dalju saradnju institucija kulture dveju zemalja.

Ona je poszavala Fajksa da poseti i predstojeći Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu od 3. do 10. marta, gde se promovišu izdanja naših ustanova kulture, kao i druge značajne kulturno-umetičke sadržaje u okviru sajamskih aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Fajks je predložio teme za dalju saradnju uključivanjem institucija kulture iz AP Vojvodine u Klaster kulturnih institucija, koji trenutno obuhvata 18 zemalja Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.