U trendu

Dvostruka beogradska premijera filma „Zlatni dečko“

BEOGRAD – Svečana premijera novog domaćeg filma „Zlatni dečko“ Ognjena Jankovića održana je sinoć u velikoj sali bioskopa Kombank Dvorana uz prisustvo gotovo kompletne autorske i glumačke ekipe.

Film je sinoć imao i drugu premijeru u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade u kompleksu Beograd na vodi, tako da su dramski umetnici imali dvostruko slavlje.

U glumačkoj ekipi ove sportske krimi drame su Denis Murić, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Jovana Gavrilović, Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Tihomir Tika Stanić, Strahinja Blažić, Alisa Radaković, Vladimir Kovačević…

Svi oni su prošetali crvenim tepihom kako dolikuje holivudskim zvezdama, okruženi mnogobrojnim kolegama iz sveta pop kulture – filmske, muzičke i televizijske industrije.

Reditelj Ognjen Janković, Aleksa Ršumović i Vuk Ršumović su stvorili originalan scenario, žestoku priču o zakulisnim radnjama fudbalske mafije, odnosno raznih mutnih menadžera, gde su uključene velike provizije i kriminal, pranje novca oko transfera igrača.

Veoma dinamično režirana filmska priča dramaturški kreira čitav jedan svet secikesa, mutnih antagonista, gladijatora, gde zapravo niko nije ni pozitivan, ni skroz negativan, jer se ovde svet ne deli na crno-belo, više dominiraju sive nijanse.

Debitantski film Ognjena Jankovića sigurno se ističe u trenutnoj ponudi domaće kinematografije i igranih TV serija, jer je realizovan u produkcionom i glumačkom pogledu na veoma zreo način.

Reditelj je poznat kao jedan od članova uspešnog rep benda Beogradski sindikat, koji je na sceni duže od dve decenije, a po vokaciji je filmski i TV producent.

Ipak, imao je zapažena rediteljska iskustva na komičnoj seriji „Pazi, brate“ uz glumca Andriju Miloševića i razne TV šou programe kao što je „Survivor“.

Dominantnu i izuzetno efektnu ulogu u filmu ima sjajna hip hop i rep muzika, koja je uz mešavinu domaćih i inostranih nota doprinela razvoju likova, priče, znatno ubrzala tempo te sportske melodrame.

Osim muzike koja je veoma zarazna i poziva na ples istog trena, svakako da je „Zlatni dečko“ pravi glumački film, gde su svoje uloge vrhunski dočarali mlađi i oni sredovečniji dramski umetnici.

Na svojim plećima je film izneo Denis Murić, koji je karijeru počeo kao dečak u zapaženim filmovima „Ničije dete“ (2014) Vuka Ršumovića i „Enklava“ (2015) Gorana Radovanovića.

Publika malog ekrana ga je još bolje upoznala u krimi serijama „Grupa“ (2019) i „12 reči“ (2020), a ovde se sasvim uklopio u ulogu destruktivnog i disfunkcionalnog anti-heroja, koji kasnije postaje nešto više, kao pravi zlatni dečko.

U glumačkoj se ekipi možda i najviše istakao Petar Strugar, kao polu negativac u jednoj sasvim novoj, do sada neviđenoj umetničkoj dimenziji. Junak filma i serije „Montevideo“ ili „Mali Budo“, jednostavno je svojim novim imidžom i glumačkom lakoćom ulaženja u tako opasnog momka dobrim delom „istisnuo“ kolege.

Takođe, u ulozi njegovog rođenog brata, Ljubomir Bulajić je odigrao nešto potpuno novo i otvorio do sada neviđeni put u karijeri, koja je prepoznatljiva u serijalima Zdravka Šotre („Šešir profesora Koste Vujića“, „Aleksandar od Jugoslavije“).

Sigurno će jedan od omiljenih likova u filmu biti prvi menadžer junaka, kojeg je beskrajno simpatično i šarmantno odigrao Andrija Kuzmanović, jedna od najvećih zvezda novog ostvarenja, a čija je interpretacija išla od humora do totalnog sunovrata i mraka.

Odnos bivšeg robijaša, a sada novog trenera, i fudbalera Denisa je jedan od uspešnijih stubova priče, a taj lik je standardno dočarao Igor Benčina, već dokazan u rolama sumnjivih likova (serija „Pet“), kao i iz miljea sporta (serija „Žigosani u reketu“).

Očekivano dobre uloge ostvarili su Jovana Gavrilović i Tihomir Tika Stanić, jedan od najtraženijih glumaca u TV serijama poslednjih godina.

Publika je veoma dugim i frenetičnim aplauzom pozdravila ekipu filma koja se poklonila na kraju projekcije, a bilo je i suza u publici jer film izaziva jake emocije.

„Zlatni dečko“ će nakon bioskopske distribucije biti prikazan i kao TV serija, što je redovna pojava danas na medijskom tržištu.

Film je realizovala producentska kuća „Fantastika Film Studio“ u saradnji sa Filmskim Centrom Srbije i kompanijom Telekom Srbija.

Od poznatih ove večeri bili su Petar Benčina, Igorov brat sa suprugom Tamarom Dragičević, Andrija Milošević, Sergej Trifunović, Anđela Jovanović, Marko Janketić, grupa Beogradski sindikat…

Od 13. januara film će biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje, dok je za sutra zakazana svečana premijera i u Novom Sadu u Areni Cineplexx.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar