U trendu

Najbolje motivacione knjige ikad napisane

Ove godine, ovi naslovi su ostavili najveći utisak na čitaoce
Bliži se kraj godine, vreme je da podvučemo crtu i izaberemo 5 najboljih knjiga.

Pisci koje motivišu i pišu o duhovnom razvoju i boljem životu su sve populrniji, pa su ove knjige postale pravi bestseleri širom sveta. S obzirom da živimo u užurbanim tempom i nemamo vremena da odvojimo trenutke za sebe i preispitivanje o postignutim stvarima, ove knjige su odličan izbor. Pravi su saveznik u postizanju balansa i sklada u životu.

Godina je bila bogata naslovima, a mi smo izabrali one koji su nas najviše impresionirali i ostavili najveći utisak:

1. Unutrašnje inženjerstvo – Sadhguru

Ova knjiga je po objavljivanju postala ogroman hit. Učitelj, humanitarac i aktivista Jagi Vasudev, poznatiji kao Sadhguru, moderan je jogi koji je doživeo prosvetljenje, pa sada pomaže milionima da dožive isto.

Sadhguru nam objašnjava da naš svet može da bude baš onakav kakav želimo ako primenimo jogijske tehnike. Motivacioni citati, popraćeni su vrlo praktičnim uputstvima.

Njegove poruke su kristalno jasne, primjenjive i duboko će vas prodrmati.

2. Okruženi psihopatima – Tomas Erikson

Autor superpopularnog naslova „Okruženi idiotima” odvažio se da ode korak dalje u dubine ljudske psihe. U ovom naslovu istražuje mračnu stranu psihe koja se najčešće manifestuje u manipulativnom ponašanju psihopata. Iako nas taj pojam plaši, i prva nam je asocijacija neki serijski ubica, psihopate su svuda oko nas te trebamo držati oči širom otvorene, kaže autor.

Kad oči držite jedva otvorenim: 6 saveta da lakše preživite pospani dan na poslu!

3. Granice – Henri Klaud  i Džon Tovnsend

Da li osećate da vas drugi ne cene dovoljno i da vas iskorišćavaju? Iscrpljeni ste od previše obveza na poslu i u privatnomu životu? Možda je vreme da naučite da kažete ne, a sve uz pomoć ove knjige koje je promijenila život milionima ljudi.

4. Budni u 5 – Robin Sharma

Šarma je jedan od najpoznatijih „gurua“ modernog doba. S lakoćom puni dvorane u kojima drži vrlo zanimljiva predavanja proizašla iz njegova bogata životnog iskustva i knjiga koje je napisao. U ovoj knjizi otkriva tajnu uspešnog i srećnog života.

5. Mudrost vukova – Eli H. Radinger

Ova čarobna knjiga u knjižare je stigla tek nedavno, ali odmah nas je osvojila. Vukovi su mnogo sličniji ljudima nego što smo ikada slutili. Zapravo, mogu da nas nauče kako da postanem bolji.

Retka knjiga koju valja pročitati barem jednom jer donosi fascinantne uvide u psihologiju društvenog uređenja, kako vukova, tako i ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.