U trendu

Dvostruki fado i flamenko koncert 19. maja u Kolarcu

BEOGRAD – Pevačice Sara Koreja i Tamara Jokić održaće koncert fado i flamenko muzike u pratnji španskih i portugalskih muzičara 19. maja u Kolarčevoj zadužbini u okviru „Gitar art festivala“, najavili su danas organizatori.

„Ovo su dva odvojena koncerta, dve neponovljive pevačice koje dele pozornicu Kolarčeve zadužbine u okviru jedne koncertne večeri koja je namenjena pravim ljubiteljima tradicionalnog portugalskog i španskog zvuka“, saopštio je „Gitar art festival“.

Kako je najavljeno, Jokić će predstaviti novi album „Transiberica“, izdat za portugalsku kuću Soni mjuzik SME Iberia, koji donosi fuziju španske i portugalske muzike pod okriljem proslavljenog gitariste Havijera Limona, čiji ansambl prati njen nastup.

Koreja kao fado izvođačica kuće Juniverzal mjuzik Portugala prvi put dolazi u Beogradu, a iza sebe ima debi album koji je osvojio nagradu „Revelation Radio Festivala“, dve nominacije na prvom izdanju „Play – Portuguese Music Awards“, kao i nominaciju za Latino Gremi nagradu 2021.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.