U trendu

Džesi Ajsenberg prosetao crvenim tepihom u Sarajevu

SARAJEVO – Američki glumac Džesi Ajsenberg prošetao je crvenim tepihom Sarajevo film festivala, gde će mu kasnije večeras biti uručeno „Počasno srce Sarajeva“ i prikazan njegov debitantski rediteljski film.

„Ovo je moj omiljen grad i srećan kad imam priliku da budem ovde, a dobiti nagradu je divno povrh toga“, rekao je Ajsenberg novinarima na crvenom tepihu ispred sarajevskog Narodnog pozorišta.

Podsetivši da je bio u Sarajevu na nekoliko nedelja pre 12 godina, Ajsenberg je kazao da mu je želja da pokaže „ovaj zapanjujući grad“ svojoj supruzi i da vidi koliko se grad promenio poslednjih nekoliko godina.

„Bio sam uzbuđen kada sam bio došao u Sarajevo kao turista, ali doći ovde sa filmom i još da budem nagrađen na ovaj način je stvarno divno“, istakao je Ajsenberg.

Tokom boravka na crvenom tepihu američki glumac se zadržao nekoliko minuta u slikanju i davanju autograma brojnim mlađim poštovaocima koji su se okupili uz ogradu.

Upitan kako je došlo do toga da pre neku godinu snimi jednu scenu u srpskoj seriji „Žigosani u reketu“, Ajsenberg je rekao da je to učionio iz ljubavi prema košarci, dok je bio posećivao svog prijatelja producenta na snimanju.

„Dan pred snimanje napisali smo scenu u kojoj sam sin vlasnika američkog košarkaškog kluba, malo šašav lik. Ali volim košarku, bio sam tu i to je bio savršen spoj“, rekao je glumac.

Ajsenbergu će „Počasno srce Sarajeva“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biti uručeno večeras, uoči prikazivanja njegovog rediteljskog prvenca „Nakon što spasiš svet“ u otvorenom prostoru „Koka-kola“ u Sarajevu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.