U trendu

Džesiju Ajsnbergu uručeno Počasno srce Sarajeva

SARAJEVO – Američkom glumcu Džesiju Ajsenbergu večeras je uručeno „Počasno srce Sarajeva“ na Sarajevo film festivalu (SFF) pred početak prikazivanja njegovog rediteljskog filma prvenca „Nakon što spasiš svijet“.

Promivši nagradu od direktora SFF-a Jovana Marjanovića, Ajsenberg je zahvaljujući se rekao da mu je Sarajevo „najomiljeniji grad na svetu“.

Glumac poznat po filmovima kao što su „Društvena mreža“, „Zombilend“ i „Sad me vidiš“ nagrađen je burnim aplauzom par hiljada posetilaca u prostoru na otvorenom „Ljetno kino Koka-kola“.

„Hvala što ste došli da vidite film večeras. Nisam znao da će biti ovoliko ljudi. Da sam znao napravio bih bolji film“, našalio se Ajsenberg izazvavši smeh prisutnih.

Ajsenberg je i pisac scenarija za „Nakon što spasiš svijet“ koji je imao premijeru na Sandens film festivalu 2022. godine, a prikazan je i u programu „Sedmice kritike“ Kana.

Film prati Evelin, u tumačenju Džulijen Mor, koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspeva zbližiti sa svojim sinom Zigijem, internet zvezdom u usponu nezainteresovanom za svetske probleme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.