U trendu

Džon Kliz radi na novim epizodama ‘Pansiona faličnih’

LONDON – Proslavljeni britanski glumac Džon Kliz oživeće TV seriajl ‘Pansion faličnih’ (Fawlty Towers), tako što će nakon više od 40 godina pisati scenario i igrati lik hotelijera iz grada Torkija, Bazila Foltija.

‘Pansion faličnih’ emitovao se na Bi-Bi-Si-jevom drugom kanalu u dva navrata tokom 1970-ih i pratila je živote Bazila Foltija i njegove supruge Sibil u nedaćama koje su ugrožavale njihov brak i posao, a kako navodi britanski javni servis, novi serijal doneće gledaocima priču o tome kako se mizantrop Bazil snalazi u savremenom svetu.

Produkcijska kuća Kesl Rok objavila je ranije da je sklopila dogovor sa Klizom o radu na seriji, ali još nije objavljeno na kom kanalu ili striming servisu će biti emitovana.

Kliz će u radu na scenariju za nove epizode sarađivati sa ćerkom Kamilom, koja će takođe tumačiti lik Bazilove ćerke, za koju će publika saznati da je Bazil upravo otkrio da je njegova, nakon čega se oni udružuju u vođenju hotela.

Scenario za stare epizode Folti Tauersa napisali su Kliz i njegova tadašnja suprua i saradnica Koni But.

Radnja je smeštena u hotelu u primorskom gradu Torki, u kojem se vlasnik Bazil Folti bori da vodi posao, uprkos ‘pomoći’ sobarice Poli, konobara Manuela i supruge Sibil, a neke od najpoznatijih scena iz serije su one kada Bazil iz frustracije udara svoj automobil granom, ili kada pateći od posledica potresa mozga, vređa nemačke goste doskočicom „ne pominji rat“.

Kamila Kliz, koja će učestvovati u novom serijalu, radila je u TV emisijama ‘One Show’ i TV seriji ‘Devojačko veče’, i drugim humorističkim programima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.