U trendu

Džon Kliz se vraća u „Falični pansion“

LONDON – Čuveni glumac i komičar DŽon Kliz oživeće posle više od 40 godina ponovo jednu od najomiljenijih i najuticajnijih britanskih komičnih serija „Falični pansion“.

Kliz koji je igrao glavni lik Bazila Foltija u dve sezone „Faličnog pansion“ prikazane 1975. i 1979. godine na Bi Bi Siju, vraća se kao scenarista i glumac nove serije, ovaj put uz svoju ćerku komičarku Kamilu Kliz.

„Nova serija će istražiti kako mizantropski Bazil plovi kroz savremeni svet“, naveli su producenti iz Kasl rok entertejnmenta.

Montipajtonovac Kliz je bio stvorio 12 nastavaka „Faličnog pansiona“ sa svojom tadašnjom suprugom, koscenaristkinjom i glumicom Koni But.

Kliz je igrao šeprtljavog, snobovski uštogljenog, neurotičnog i polusposobnog suvlasnika malog hotela u pomorskom gradiću Torkiju, u stalnom strahu od oštre mu žene Sibil, koju je tumačila Prunela Skejls.

Uz But kao recepcionerku Poli, u seriji je bio i Endrju Saks (1930-2016) u nezaboravnoj ulozi konobara Manuela, koji je „iz Barselone“, slabo govori engleski jezik i u stalnom je nesporazumu sa Foltijem.

Britanski institut za film je u dva navrata 2000. i 2019. godine birao „Falični pansion“ na prvo mesto među „100 Najvećih britanskih televizijskih programa“, dok je panel komičarskih stručnjaka časopisa Rejdio Tajms Klizovu seriju proglasio za najbolji britanski sitkom svih vremena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.