Džon Malkovič bio gost Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Proslavljeni američki glumac, producent i režiser Džon Malkovič bio je večeras gost Skupštine grada Beograda, nakon što je muzičko-scenskim performansom „Muzički kritičar“ u Sava centru zatvorio 48. Fest.

U gradskoj skupštini Malkoviča su dočekali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić, gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora Festa Ivan Karl i direktor Centra beogradskih festivala Damir Handanović.

Vesić je istakao da nas je Malkovičev dolazak u Beograd podsetio na početke Festa, kada su najveće svetske zvezde dolazile u naš grad.

„Malkovičev dolazak u Beograd govori o tome koliko se Fest uzdiže, koliko Fest postaje sve značajniji i kako uspevamo u poslednjih nekoliko godina da vratimo festival tamo gde je on bio pre pola veka“, kazao je Vesić.

Sa slavnim gostom iz SAD, kako kaže, razgovarali su o njegovim utiscima o Beogradu, našoj kinematografiji…

„Malkovič je obećao da će se vratiti u Srbiju. Kazao je da nije imao mnogo vremena da upozna Beograd, ali da će ponovo doći da upozna naš grad i zemlju u celini. Imao sam čast da mu pokažem plakat Pabla Pikasa za film ‘Bitka na Neretvi’ koji imam u kancelariji“, rekao je Vesić i naglasio da je Beograd mesto u koje dolaze najveće muzičke i filmske svetske zvezde.

Zamenik gradonačelnika kaže da je Malkoviču poklonio grafiku Mome Kapora.

„Verujem da će ga podsećati na Beograd, jer je Momo Kapor na izvanredan način umeo da slika naš grad“, kazao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.