U trendu

E-play dobio nagradu za pesmu i hit godine u emisiji “Bunt”

BEOGRAD – Jedina TV rok emisija “BUNT”, koja se emituje na RTS-u, ove godine dodelila je nagrade, a prvi dobitnik za „Pesmu godine“ je beogradski bend E-play za pesmu „Sloboda“.
Ova numera sa istoimenog petog albuma grupe je bila izabrana i za hit godine „Top liste Bunt“, po izboru urednika.
„Sloboda“ alternativnog sastava E-play, u čijem spotu igra slavna glumica Sloboda Mićalović, je pesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i zato što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija, navodi se u saopštenju te nagrade.
Urednica emisije “Bunt” Branka Glavonjić dala je i analizu turbulentne 2020. godine i osvrt na samu dodelu nagrade.
“U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog pandemije Covida-19, i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za pesmu godine pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi”, izjavila je Glavonjić.
“Pesma “Sloboda” se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te reči.
Takođe, spot za ovu pesmu je proglašen i za Hit godine 2020. Top liste Bunt, po izboru urednika.
Ova dvostruka titula, nije slučajna jer je i album “Sloboda” jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji.”- zaključila je autorka emisije “Bunt”.
Ispred benda E-play, liderka, vokal, autorka tekstova i muzike, basistkinja Maja Cvetković nije krila oduševljenje.
“Drago nam je da primetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada reši da nam dodeli nagradu za pesmu i hit godine”, prvi su utisci muzičarke.
“Ova nagrada dolazi od jedine rok emisije i hvala im na tome.
Dosta nagrada smo dobijali u karijeri, ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata”, istakla je Cvetković.
Članovi benda E-play su bili veoma vredni tokom naleta pandemije, te su tako snimili i objavili spotove za sve preostale pesme sa petog studijskog albuma „Sloboda“ (Long Play, 2018) – „Uzmi mi sve“, lyric video klip „Japan“, kao i već spomenuti spot „Sloboda“.
Takođe su izdali i prvi live spot u karijeri za numeru „Srešćemo se neki drugi put“ sa tog albuma, a taj klip obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu.

Učestvovali su i na „Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je ove godine održavan u digitalnom formatu, krajem januara.
Maja Cvetković je bila kao model deo izložbe koncertnih fotografija Marine Pešić pod nazivom „Zvuk ženskog srca”, posvećenu isključivo muzičarkama u Srbiji svetu koja je otvorena na Dan žena i trajala je do 25. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.