U trendu

Eđšeg otvorio vrata Novosađanima

NOVI SAD – Eđšeg, zdanje s kraja 19. veka, u kom su Novosađani plesali i bavili se sportom, novi je prostor za kreativno i edukativno izražavanje.

U sklopu predstavljanja kulturnih stanica i programa uključivanja građana, Fondacija Novi Sad 2021 omogućila je sugrađanima da aktivno učestvuju u stvaranju i kreiranju novih prostora u Novom Sadu.

Danas se tako program odvijao u balskoj sali i u bašti, francuskom vrtu ovog prelepog zdanja.

Počelo je sa žonglerskom radionicom za decu i radionicom za aranžiranje cveća, nastavilo se javnim časom valcera i tanga i takmičenjem u brakedance-u, uz nastupe muralista i grafičara koji su oslikali nekoliko zidova i stepenice na tribinama košarkaškog terena pored Eđšega.

Večernji program nastavljen je 20 časova nastupom novosadskog pop hora „Radio“ i džez tria Đorđa Obradovića, kojim će manifestacija biti zatvorena, a simbolički će to otvoriti vrata Eđšega.

U narednom periodu Novosađane očekuju brojni programi u Eđšegu, poput večerima šansona sa Loranom Prokopićem, stripa i ilustracija, opere za decu, javnih časova različitih plesova, slikanja na kamenu, brojnih radionica i izložbi, predstava kao i projekcija filmova u okviru Kvart film festa, najavili su organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.