U trendu

Edukativna knjiga za decu „Lavirint“ Nade Korać

BEOGRAD – Početak nove školske godine prava je prilika da se novim đacima pokloni knjiga „Lavirint“, koja je istovremeno edukativna i zabavna, a autorka je Nada Korać koja na neobičan način upoznaje decu sa grčkim mitovima.

Knjiga, koju je izdala Laguna, prvenstveno je namenjena deci uzrasta od osam do 12 godina, ali se može čitati i mlađoj deci koju zanimaju mitovi.

„Starijoj deci, pa i odraslima, ona može biti zanimljiva kao podsetnik i podsticaj za dalje upoznavanje s grčkom mitologijom“, preporučuje PR menadžerka Lagune Tanja Vučković.
„Lavirint“ se sastoji od dvadeset mitoloških priča od kojih je svaka ispričana do određene tačke, a dete se poziva da je samostalno završi.

Ovo je za njega podsticaj da logičkim zaključivanjem dođe do rešenja ili da izmašta ono koje mu deluje kao najprikladnije, najpoželjnije, najzanimljivije…
„Ovakva intelektualna i emocionalna uključenost podstiče detetovu kreativnost i veštinu rešavanja problema, kao i interesovanje za grčku mitologiju“, tvrdi autorka .

U drugom delu knjige data su rešenja za svaku priču. Gde god za to ima osnova, priče se pozivaju na izraze iz grčke mitologije koji se koriste u svakodnevnom životu (Ahilova peta, Prokrustova postelja, Pandorina kutija itd.).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.