U trendu

Egzit saopštio program Pačamama bine

NOVI SAD – Muzički festival Egzit saoštio je danas da će na njegovoj „Pačamama“ bini od 7. do 10. jula nastupiti i balkanski vorld mjuzik izvođači Divanhana, Nejkid, Perija, Lenhart Tapes, Škodra elektronike, Oratnitza, E.U.E.R.P.I., Flajing nomads, Dina e Mel, kao i Almir Mešković i Daniel Lazar duo.

Iz Egzita je navedeno da je „Pačamama bina“ deo „World Music Balkans (WOMBA)“ platforme i šoukejsa, u okviru projekta „Most – The Bridge for Balkan Music“, koji je podržao Program Kreativna Evropa.

U saopštenju se podseća da je Egzit fondacija, uz Hangveto, Pirana arts, Songlajnes i šest drugih partnera iz Evrope važan partner muzičkog projekta MOST, čija je misija „da podstakne muzičko tržište Balkana povezivanjem i podrškom aktera vorld mjuzik scene.

„Izvođače i učesnike premijernog ‘WOMBA Showcase-a’ čine zvezde i talenti u usponu u selekciji žirija Muzičkog projekta MOST. WOMBA Showcase takođe podržavaju Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture u okviru programskog luka ‘Tvrđava mira’ i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, pored „WOMBA Showcase-a“ program „Pačamama bine“ obojiće „meditativne i spiritualne melodije koje donose vodeća svetska imena muzike nove svesnosti, podžanra vorld mjuzikc u usponu – Mose, Fia, LAOR, Maja Kamati i Praful“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.