U trendu

Egzit u Dubaiju predstavio ekskluzivni VR projekat

DUBAI – Dvostruki evropski festivalski šampion Egzit predstavio se publici na Svetskoj izložbi „Ekspo 2020“ u Dubaiju ekskluzivnim VR („virtual reality“) projektom.

„Ovaj audio-vizuelni projekat čine poznate festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom proteklog jula… Novosadski festival jedan je od svega nekoliko svetski poznatih festivala koji su predstavljeni na Svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, ističu predstavnici Egzita.

Oni navode da su posetioci Paviljona Srbije imali priliku da kroz ovaj projekat iskuse festival sa mesta koja nikome nisu bila dostupna, na primer tačno pored Davida Gete na Glavnoj bini ili uz Solomuna i Pola Kalkbrenera na Dens areni.

Pored toga, po rečima predstavnika Egzita, „posetioci izložbe u Dubaiju mogu biti i na dunavskom Varandinskom mostu, glavna kapija i raskrsnica koja vodi do brojnih festivalskih bina i zona, kao i u VIP loži.“

U okviru predstavljanja Srbije na Svetskoj izložbi, Egzit je sa Nacionalnom platformom „Srbija stvara“ 14. januara organizovao i koncert holandsko-srpskog izvođača Satorija.

Satori je u saradnji sa najistaknutijim muzičarima tradicionalne muzike Srbije i Balkana, poput Amire Medunjanin, Milice Majstorović, Esme Redžepove (post mortem) i drugih predstavio svoj najnoviji projekat: „Čuda Vinčanske kulture.“

Na ovogodišnjoj Svetskoj izložbi učestvuju 192 države iz celog sveta, a očekuje se da će ona privući oko 25 miliona posetilaca.

Svetska izložba je nastala 1851. godine kako bi pod jednim krovom okupila ideje, kulturna dobra, tehnološka i industrijska dostignuća država sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar